
Tom Are Trippestad
Tom Are Trippestad gir i denne artikkelen en kritisk analyse av fremstillingen av framsynthet som fundament for en nasjonal kunnskapsstrategi.
Publisert 2022
Tom Are Trippestad
Tom Are Trippestad gir i denne artikkelen en kritisk analyse av fremstillingen av framsynthet som fundament for en nasjonal kunnskapsstrategi.
unesco report higher education sustainability
En omfattende UNESCO rapport ble i vinter lagt frem på den femte Bærekraftskonferansen ved UiB. Tirsdag 13. desember ble rapporten presentert av Thomas Völker og drøftet på nytt i Universitetet i Bergen sitt forum for vitenskap og demokrati.
Dataingeniør. Foto Alexander Dummer pexels cc0
NITO ønsket 1500 flere studieplasser i teknologiske fag. Men regjeringen foreslår å kutte opp mot 4000 plasser.
Torbjørn Røe Isaksen 2017 Foto: Kjetil Ree via Wikimedia Lisens: CC by-sa 3.0
Forskere finner ikke tegn til bedre utdanningskvalitet hos masterstudenter på fusjonerte læresteder.
Video-konferanse, Alexandra Koch, Pixabay licence
IT-direktør Ketil Are Lund mener vi trenger en annen organisering av digitalisering i sektoren enn dagens. De vitenskapelige fagmiljøene som må være drivende for utvikling, mener han.
Ole Borten Moe Frederick Kihle Senterpartiet CC BY 2 0 via Wikimedia Commons
Det nylig avgåtte styret i Forskningsrådet kommer med hard kritikk av Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borthen Moe i et innlegg på Khrono 21. mai
Ola Borten Moe. Foto: NTB Kommunikasjon – Statsministerens kontor
Minister for forskning og høyere utdanning Ola Borten Moe vil ha ned omfang og kostnader NTNU sitt nye campus-bygg.
Universitetet i Oslo. Foto: Wolfmann / wikipedia. Lisens: CC by-sa 4.0
44 prosent av de nye PhD-kandidatene i 2021 hadde utenlandsk statsborgerskap. Innen matematikk og naturvitenskap utgjorde kandidater med utenlandsk statsborgerskap 63 prosent, mens andelen var på 61 prosent innen landbruksfag og veterinærvitenskap.
Anine Kierulf cropped, CC BY-SA 4.0
Undertittelen på Utredningen fra Kierulf-utvalget om akademisk ytringsfrihet antyder at uvalget mener at akademikerne selv har stort ansvar for å bygge en kultur for ytringsfrihet.
NTNU Shekko CC BY SA 3 0 via Wikimedia Commons
Ingrid Eftedal har jobbet 20 år som forsker ved ved NTNU. – Det ene øyeblikket leder man en fungerende forskergruppe, det neste øyeblikket er man på Nav, sier hun til Khrono.
Ole Borten Moe Frederick Kihle Senterpartiet CC BY 2 0 via Wikimedia Commons
Tildelingsbrevene til de enkelte universitet og høgskoler er publisert på Regjeringens nettsider.
NTNU Shekko CC BY SA 3 0 via Wikimedia Commons
De 10 universitetene, fem høgskolene og seks vitenskapelige høgskolene belønner styremedlemmene med 30 millioner kroner 2022. Grunngodtgjørelsen utgjør 67.800 kroner i året. I tillegg betales det ut 7.900 kroner for styremøter opp til fire timer, og mer for lengre møter. Eksterne styreledere tjener 124.400 kroner i grunngodtgjørelse per år.