Toppsjefer i helsenorge: god lønn og lukrative sluttavtaler

[caption id="attachment_5939" align="alignleft" width="200"] Herlof Nilssen, Helse Vest. Tjener best, men ingen fallskjerm.[/caption]

Tre av de fire administrerende direktørene i helseregionene har avtalte sluttpakker på 2–3 millioner. Den fjerde har ingen sluttpakke i avtalen. Til gjengjeld har han helsenorges høyeste årslønn: på 2,3 millioner kroner.

VG har undersøkt lønninger og sluttavtaler for toppene i helsenorge. De aller fleste har lønninger på over 1,5 millioner, og flertallet har sluttavtaler på samme beløp. I tillegg får de gjerne dekt en del utgifter som til dels er knyttet til jobben: bil, internett på hytta, avis, bolig og lignende.

22 av de 28 direktørene tjener mer enn statsminister Erna Solberg (1,63 millioner.) Alle unntatt direktør for sykehusapoteket i Helse Nord, tjener mer enn helsminister Bent Høie (1,3 millioner).

– Jeg mener det er grunn til å spørre om vi fortsatt skal ha den type ansettelseskontrakter for ledere i det offentlige, sa Høyre-leder Erna Solberg i 2010. Hun ønsker ikke å kommentere saken i VG idag.

Les hele saken i VG