Nature: Greta Thunberg en av de 10 viktigste for vitenskapen i 2019

Det prestisjetunge tidsskriftet Nature har kåret Greta Thunberg til en av de ti mest innflytelsesrike for vitenskapen i 2019. Hun deler plassen med 9 framstående vitenskapsfolk. Her er de andre 9:

Fysiker Ricardo Galvao Astrofysiker Victoria Kaspi Nevrolog Nenad Sestan Økolog Sandra Díaz Mikrobiolog Jean-Jacques Muyembe-Tamfum Paleontolog Yohannes Haile-Selassie Bioetiker Wendy Rogers Immunolog Hongkui Deng Fysiker John Martinis

Nature peker i begrunnelsen sin på at Thunberg aktivt bruker og fremmer forskningen, som da hun ga representanter for den amerikanske kongressen en tynn bunke papirer – en spesialrapport fra FNs klimapanel. Budskapet hennes er stadig: — Jeg vil ikke at dere skal lytte til meg, jeg vil at dere skal lytte til forskerne, som hun sa til de amerikanske lovgiverne.

Bjørn Samset ved Forskningsstifelsen Cicero komenterer til Khrono at forskere gjerne begynner sine uttalelser med det Harald Eia har kalt “forskerknirket” – et “Njaaa”. Greta Thunberg gjør i stedet forskningen slående aktuell ved å engasjere følelsene og anklage makthaverne med “dere har stjålet barndommen min”.

Les mer på Khrono