Etiske utfordringer i kø for president Trump

President Donald Trump utfører presidentoppdraget på sin egen nyskapende måte, og de etiske utfordringene hoper seg opp. Noen av problemene forårsakes av familiemedlemmenes omfattende forretningsvirksomhet. Aftenposten har sett nærmere på fem av de viktigste etiske fellene Trump må finne måter bevege seg utenom.

Melanias kleskolleksjon: Førstedame Melaina Trump holder seg med en stilsikker garderobe. Nylig saksøkte hun Daily Mail for 1,3 milliarder kroner som erstatning for tap av framtidige inntekter, etter at avisen skrev at hun hadde arbeidet i et modellbyrå som også drev eskortetjenester.
Erstatningssummen blir begrunnet med at Melania har en "én-gang-i-livet"-mulighet til å tjene penger på å være berømt, som nå skal ha blitt spolert av avisomtalen.

Advokatene til Melania understreker overfor media at hun ikke har tenkt å tjene penger på førstedame-posisjonen, men erstatningskravet kan kanskje tyde på noe annet.

De andre sakene Aftenposten ser på, er Ivankas kleskolleksjon, Trump-hotellene, Det hvite vinterhus og Trumps raske ansettelser.

Les mer i Aftenposten