Forside » Aktuelt » Skandaleprosjekter på sokkelen skal under lupen

Skandaleprosjekter på sokkelen skal under lupen

Milliardene ruller fort når noe går galt i utbyggingen av olje- eller gass-felt på sokkelen. På felt som Goliat, Martin Linge og Aasta Hansteen er så mye gått galt, at det stilles spørsmål ved om plattformene og feltene vil gå med overskudd eller, kanskje kan påføre staten milliarder i netto tap.

Stortingsmeldingen om HMS i pertoleumsvirksomheten som ble lagt fram i april, innebærer et oppdrag til Petroleumstilsynet (Ptil) om å studere nærmere store feltutbygginger for å lære av dem. Direktør Anne Myhrvold i Ptil forteller at både Goliat, Martin Linge og mange andre felt vil være på listen:

– Vi skal gjøre en “screening” for å se hvilke feltutbygginger som kan være gode å lære av. Vi har begynt å jobbe med mandatet. Det står i stortingsmeldingen at vi skal gå inn på feltutbyggingene for å lære. Så det gjør vi og vi starter arbeidet nå, forteller Myhrvold til Stavanger Aftenblad.

Skandaleplattformen Yme, som ble sendt til opphugging (se video) uten å ha produsert en dråpe petroleum, er også blant kandidatene for nærmere studier.

Les mer i Stavanger Aftenblad.

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.