Erna Solberg: – Å benytte svart arbeid er usolidarisk

Statsminister Erna Solberg sier til Aftenposten at hun mener det er usolidarisk å benytte seg av svart arbeid. Hun er enig med LO i at svart arbeid er et økende problem. - Jeg er enig med LO i at svart arbeid og arbeidslivskriminalitet er en utfordring, og mye tyder på at ulike former for svart arbeid og kriminalitet er et økende problem i arbeidslivet, sier statsminister Erna Solberg til Aftenposten.

LO har skrevet brev til både statsministeren og flere statsråder og bedt om at statsministeren selv tar en ledende rolle i arbeidet mot arbeidslivskriminalitet og svart arbeid. Solberg svarer at hun gjerne vil snakke med LO om hvilke tiltak som kan hjelpe. Hun sier at regjeringen ikke har kommet med forslag til nye tiltak utover de som var lansert av den rødgrønne regjeringen.

- Å benytte seg av svart arbeid er ikke bare usolidarisk overfor fellesskapet, men også mot de ansatte som mister rettigheter. Jeg mener det er viktig å bygge holdning mot dette. Målet er at det skal lønne seg å følge lover og regler, sier Solberg til Aftenposten, men påpeker at selskaper som bruker svart arbeid idag lett kan ukonkurrere seriøse bedrifter.

Les mer i Aftenposten