Direktør forlater Argentum

Skjermdump Argentums nettside
Skjermdump Argentums nettside*
Skjermdump Argentums nettside

Joachim Høegh-Krohn som har ledet Argentum siden 2006, har bestemt seg for å slutte i Argentum for å bli partner i Idun Vesta, melder selskapet.

Bergens tidende har de siste ukene avdekket hvordan en helt spesiell og lukrativ insentivordning har gitt administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn i Argentum store millionutbytter siden 2006.

BT skriver at millionfesten i det helstatlige investeringsselskapet Høegh-Krohn leder har ført til at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil kaste nesten hele styret på selskapets generalforsamling 21. juni.

Høegh-Krohn har totalt mottatt over 47,5 millioner kroner i utbytte over de 16 årene han har vært direktør. Sammen med lønn og bonus har det gitt ham utbetalinger på over 135 millioner kroner. Han har vært statens best betalte leder.

Mellom 2006 og 2021 gikk Joachim Høegh-Krohn inn med 3,2 millioner kroner i investeringer i den lukrative Bradbenken-ordningen.

Senest i begynnelsen av mars investerte han ytterligere 1,05 millioner kroner i Bradbenken-ordningen, ifølge Bergens Tidende (bak betalingsmur).