Barneskole i Bergen forbyr smartklokker

Krohnengen skole i Bergen forby elevene å ha med smartklokke på skolen. – Hvis et barn får en melding eller blir oppringt, forstyrres barnet, samtidig som forstyrrelsen fort forplanter seg til de andre elevene. Vi hadde reagert hvis noen tok frem telefonen sin, og da mener vi det bør være likt med smartklokker, sier rektor Per F. Songstad ved skolen til Bergens Tidende.

Salget av smartklokker til barn har skutt i været det siste året. Foreldre kan bruke klokkene til å GPS-spore barna sine, og til å nå dem med beskjeder. Datatilsynet er bekymret over at smartklokkene går ut over barnas mulighet for privatliv, og gir et ubegrunnet inntrykk av at "verden er et farlig sted". Direktør i datatilsynet Bjørn Erik Thon mener at smartklokkene neppe er til noen hjelp dersom det verste skulle skje, som en kidnapping. Les mer i Bergens Tidende

Ifølge NRK nekter Oppvekstdirektøren i Kristiansand skolebarn å bruke smarttelefon i skoletimene. Han er bekymret for at foreldre kan overvåke undervisningen via klokkene.