Piketty’s ‘Kapitalen i det 21. århundre’ på norsk

Thomas Pikettys internasjonale bestselger 'Kapitalen i det 21. århundre' kommer på norsk 12. desember. Denne boka, som den amerikanske økonomen Paul Krugman omtaler som 'tiårets kanskje viktigste', har vakt stor debatt verden rundt. Piketty analyserer data om fordeling og ulikhet fra 20 land helt tilbake til 1700-tallet, for å utlede sine teorier og konklusjoner om dagens økonomi og utviklingstrekkene framover.

'Kapitalen i det 21. århundre' er en trendsetter, som forandrer rammene for diskusjonen om økonomisk politikk. Den voksende ulikheten er her avdekket som et verdensomspennende fenomen, som gjør livet stadig mer lukrativt for mennesker som arver formuer, mens det blir stadig vanskeligere å nå opp ved hjelp av arbeid, kunnskap og kreativitet.

Sagt om 'Kapitalen i det 21. århundre':

«Denne boken er et must for alle som er opptatt av vår tids viktigste politiske problemstilling, nemlig den økende forskjellen på fattig og rik.»
- Geir Lippestad, styreleder i Tankesmien Agenda
«Piketty har gitt et vesentlig bidrag til endelig å rehabilitere ulikhet som økonomisk forskningstema. Betydningen av det for vårt faglige og demokratiske ordskifte kan knapt overvurderes.»
– Bent Sofus Tranøy, professor i statsvitenskap, forfatter av Markedets makt over sinnene

«Mye blir ikke som før etter denne boken. Kapitalen i det 21. århundre setter økonomi og politikk i en ny sammenheng, skrevet for et bredt publikum. Økonomisk og sosial ulikhet er ikke bare er et spørsmål om rettferdighet. Det står om kvaliteten på samfunnet vi lever i. Thomas Pikettys bok kan endre politikken. Om politikken tar demokratisk ansvar.»
– Jonas Gahr Støre, partileder i Arbeiderpartiet, forfatter av I bevegelse 

Les mer på Cappelen-Damm