Forside » Aktuelt » Korrupsjon i USA: 28 av 33 tiltalte innrømmer svindel for å få barn inn på stjernecollege

Korrupsjon i USA: 28 av 33 tiltalte innrømmer svindel for å få barn inn på stjernecollege

University of southern california - foto Bobak Ha-Eri, wikimedia CC by-sa 3.0I koordinerte aksjoner i 2019 ble flere titalls titalls foreldre og studenter arrestert og anklaget for svindel for å skaffe ungdommene innpass på diverse høyt ansette universiteter og colleger. I dag har 28 av 33 tiltalte foreldre innrømmet skyld. Skandalen ryster universitets-Amerika, og demonstrerer hvordan tykkelsen på lommeboka er blitt svært viktig for å nå de øvre lag av det amerikanske samfunnet.

Felles for sakene er at den tidligere idrettstreneren William Singer har mottatt store beløp for å rekruttere ungdommene til idrettslag på lærestedene – ofte i idretter der studentene ikke hadde noe erfaring. Singer etablerte den “veldedige stiftelsen” Key Worldwide Foundation, som offisielt skulle hjelpe vanskeligstilte barn. Han har erkjent skyld, og risikerer 65 år i fengsel, og i tillegg en bot på 1,25 millioner dollar.

I boka “Unacceptable. Privilege, deceit & the making of the college admissions scandal”, forteller Wall Street Journal-journalistene Melissa Korn og Jennifer Levitz detaljert om hvordan svindelen foregikk.

Les mer på Khrono

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.