Forside » Aktuelt » J.P. Knudsen, Torunn Lauvdal (red): Geografi, kunnskap, vitenskap – Den regionale UH-sektorens framvekst og betydning

J.P. Knudsen, Torunn Lauvdal (red): Geografi, kunnskap, vitenskap – Den regionale UH-sektorens framvekst og betydning

Knudsen, Lauvdal: geografi kunnskap vitenskap...Jon P. Knudsen, Torunn Lauvdal (redaktører): Geografi, kunnskap, vitenskap: Den regionale UH-sektorens framvekst og betydning.

Tema i denne antologien er universitets- og høgskolesektorens utvikling og forhold til nasjon og region. Tidlig på 90-tallet hadde Norge antakelig et av verdens mest desentraliserte UH-systemer i forhold til folketallet. Deretter fulgte tiår med konsertrasjon og samling for å styrke kvalitet, forskning og nasjonal konkurranseevne.

Hvordan forstår og forklarer vi den utviklingen vi har hatt? Hvilke interesser, drivkrefter og aktører kan vi identifisere? Hvilke konsekvenser kan vi spore? I noen grad forsøker vi også å se fremover med utgangspunkt i hvor vi nå befinner oss.

Bidragene til antologien kommer fra sentrale forskere innenfor feltet. De teoretiske og empiriske inngangene til temaet er ulike. I sitt mangfold gir de et dekkende bilde av den spennende utviklingen bak den universitets- og høgskolesektoren vi har i dag, og de forutsetninger dette gir for å utvikle sektoren videre.

Les mer, og last ned antologien openaccess fra NOASP

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.