Forside » Aktuelt » – Inspirerende ledere har tillit til medarbeiderne

– Inspirerende ledere har tillit til medarbeiderne

Inspirerende ledelse er å lytte til, å samle, og ha tillit til medarbeiderne, skriver professor Anna Birgitte Nilsen ved OsloMet i et innlegg på Khrono.no. Inspirerende ledelse handler om å gi medarbeiderne makt og myndighet til å løse oppgavene sine selv. En slik leder stoler på at oppgavene da blir gjort på best mulig måte. De fleste i organisasjonen brenner for sine fagfelt. Det finnes antakelig også noen som ikke utfører jobben sin på en tilfredsstillende måte, men inspirerende ledere forstår at det må en bare leve med.

– Inspirerende ledere forstår at det ikke er hensiktsmessig å innføre for mange kontrollrutiner, fordi det finnes en og annen unnasluntrer. Inspirerende ledelse handler om å kunne sette seg selv til side og vise entusiasme for det medarbeiderne driver med.

– Inspirerende ledere er samlende. De evner å skape et stort «vi» – et «vi» der alle drar i samme retning, også de medarbeiderne man opplever som utfordrende.

– Inspirerende ledere er tydelige. Den inspirerende lederen er tilstede, ikke bare gjennom fysisk tilstedeværelse, men gjennom en lyttende lederstil.

Les hele artikkelen på khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.