Forside » Aktuelt » Flere partier vurderer førstegangstjeneste for flere

Flere partier vurderer førstegangstjeneste for flere

Christian Tybring-Gjedde, Frp, foto FrpMedia, CC-BY-SA-3-0Sjef for Heimevernet Eirik Johan Kristoffersen gikk i et intervju med aldrimer.no nylig inn for at flere må gjennomføre førstegangstjenesten. Han frykter for rekrutteringen til Heimevernet, og spør om det virkelig skal være slik at 85% slipper førstegangstjeneste.

Fremskrittspartiets stortingsgruppe vil nå utrede pliktig førstegangstjeneste for hele norske årskull. Christian Tybring-Gjedde, forsvarspolitisk talsmann for Frp mener at førstegangstjenesten gir en bredere forståelse for hele samfunnet og fellesskapet. – På rommet, på brakken, kan «Ola» og «Ali» i fellesskap være like sinte på den samme sersjanten, sier Tybring-Gjedde, som mener dette ville være et godt integreringstiltak. Han vil da vurdere om det kan flyttes penger fra integreringsbudsjettet til forsvarsbudsjettet.

Frp tenker seg i første omgang tre måneders rekruttskole.

Andre partier er også positive til å styrke førstegangstenesten. Politikere fra både Høyre, Senterpartiet og SV positive til en mer allmenn førstegangstjeneste.

Les mer i Aftenposten

 

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.