Forside » Aktuelt » – Det er egenglig studentene som har lagt ned Nesna

– Det er egenglig studentene som har lagt ned Nesna

Hanne Solheim Hansen, foto Nord UniversitetRektor ved Nord universitet Hanne Solheim Hansen gikk hardt ut i høringen på Stortinget om nedleggelsen av studiestedene Nesna og Sandnessjøen. Hun hevdet at det var studentene selv som hadde lagt ned Nesna ved å ikke søke opptak der.

Leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO) Marte Øien kommenterte på Twitter: – Skal utdanningsinstitusjoner få søkere til sine studier, må de ha attraktive studietilbud. Få søkere er ikke studentenes skyld. Å hevde at studentene la ned Nesna er fullstendig ansvarsfraskrivelse!

Flere hevdet i høringen at nedleggelsen var et klart brudd på fusjonsavtalen. En av dem var ordfører i Nesna, Hanne Davidsen, som mente at dette vil få store følger for lokalsamfunnet. De 220-235 stillingene utgjør nesten 30 prosent av alle ansatte i Nesna.

Trond Egil Arnesen i Utdanningsforbundet ved Høgskulen på Vestlandet mente at Stortinget må sikre at fusjoner ikke får feil effekt. Studenter slår røtter i distriktet de studerer i. 70 prosent av lærerne i Nordland har utdanning fra denne regionen.

Les mer på Khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.