Forside » Aktuelt » Vask av pasientrom skal ta 2 minutter og 38 sekunder

Vask av pasientrom skal ta 2 minutter og 38 sekunder

Vaskeutstyr. Lisens: CC BY-SA 3.0 Nick Youngson / Alpha Stock ImagesRenholdet ved Sunnaas Sykehus ble tidligere utført av egne ansatte. Etter at denne tjenesten ble satt ut på anbud, er antall renholdere kraftig redusert. Renholdet ble i første omgang satt ut til ISS, men i februar tok Eir Renhold over anbudet inntil en annen og enda billigere tilbyder eventuelt tar over. Etter fire måneder er renholderne slitne, skriver FriFagbevegelse.

En renholder skal etter Eir Renhold sitt opplegg vaske 16 pasientrom med bad og wc, to lange korridorer, tre toaletter, fire behandlingsrom, to spiserom, ett skyllerom, en stue, en foaje og en halv trapp på 3,5 time. Tiden det skal ta å vaske hvert enkelt rom er blitt standardisert til ned til en nøyaktighet på tidels sekunder. Et pasientrom skal vaskes på 2:38 minutter. En gang på 1,75 kvadratmeter skal vaskes på 3,78 sekunder.

Renholderne blir overført til den nye anbudsvinneren som virksomhetsoverdragelse, men godene blir stadig færre, på samme måte som tiden jobben skal utføres på. Om to år løper kontrakten til Eir Renhold ut.

– Så er det nytt anbud, og vi kastes ut i samme uvisse igjen. Ikke vet vi om vi får med oss lønn og pensjonsordningen i neste runde, sier Tine Wang Brudheim Til FriFagbevegelse.

– Jo lenger ned på rangstigen, jo mer blir du tråkka på. Men hvis vi ikke er her, da får vi høre det.

Les mer i FriFagbevegelse

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.