Forside » Aktuelt » UiB og NTNU svært skeptiske til Røe Isaksens fusjonsønsker

UiB og NTNU svært skeptiske til Røe Isaksens fusjonsønsker

NTNU-bygget 2014, bilde

NTNU frykter for sin prestisje

Både Universitetet i Bergen (UiB) og Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim vender tommelen ned for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens ønsker om fusjoner mellom høgskoler og universiteter. Universitetet i Bergen vedtok i styremøte torsdag at universitetet heller ikke ønsker å utrede en eventuell fusjon med Høgskolen i Bergen. NTNU er på sin side redd for at institusjonen vil tape prestisje dersom den fusjonerer med Høgskolen i Sør-Trøndelag.

– En fusjon vil gi sterkere innslag av bachelorutdanninger og dermed mindre forskningsproduksjon pr. vitenskapelig ansatt. Derfor vil mange også mene at en lokal fusjon generelt vil svekke NTNUs omdømme og prestisje, skriver NTNUs rektor Gunnar Bovim i sitt svarbrev til Kunnskapsdepartementet.

På UiBs styremøtet torsdag pekte ifølge På Høyden den eksterne representanten Anne Kverneland Bogsnes på at Universitetet i Bergen kan bli en liten institusjon sammenlignet med eventuelle fusjoner i Stavanger og Trondheim, og at dette kan få følger for framtidig tildeling av midler. Rektor Rune Olsen viste på sin side til den store fusjonsmotstanden ved NTNU og andre institusjoner, og så åpenbart ikke dette som noen stor trussel mot UiBs stilling.

Les mer på khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.