Forside » Aktuelt » Ufaglærte uten opplæring gjør sykepleierarbeid i Attendo

Ufaglærte uten opplæring gjør sykepleierarbeid i Attendo

Attendo logoFriFagbevegelse skriver at den private leverandøren av helsetjenester Attendo Hjemmetjeneste setter ufaglærte ansatte til å stelle kreftsår, leggsår, gjøre blæreskylling og dele ut medisiner til pasienter i starten av behandlingen – uten å lære dem opp først.

Ufaglærte Pille Viirsalu behandlet et kreftsår som Attendo anslår skal ta 10 minutter å gjøre. Følgende går fram av registreringssystemet:

«Sårbehandling, utvekst under halsen. Ta forsiktig av gammel bandasje – dokumenter om den har trukket igjennom. Vask med stellesett og vann/NACL. OBS! Ikke trykk hardt ellers begynner det å blø lett. Ta på sorbact (OBS: Bruk egen saks!!!). Ta på mepore. Dokumenter. Skal behandles tørt. Viktig!»

Viirsalu registrerte dette i registreringssystemet i bedriften: «Fjernet noe hudutvekst på venstre side av ansiktet (…). Væsker en del, dårlig sårheling (…)»

Ansatte hos Attendo har gjennom FriFagbevegelse også påpekt en rekke andre forhold ved bedriften de hevder er i strid med norsk lovverk. Bedriften sier til FriFagbevegelse at de har iverksatt interne undersøkelser.

Les mer i FriFagbevegelse

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.