Forside » Aktuelt » Tekna og Naturvernforbundet vil ha grønn omstilling av oljebransjen

Tekna og Naturvernforbundet vil ha grønn omstilling av oljebransjen

Audun Randen Johnsen, Naturvernforbundet. Foto: NaturvernforbundetTekna og Naturvernforbundet er enige om at det må komme en grønn omstilling av oljebransjen basert på penger til etterutdanning og til å holde hjulene i gang på kort sikt, samt skaping av grønne arbeidsplasser på lengre sikt. Samtidig mener begge forbundene at pengene ikke bør stimulere til økt oljeproduksjon.

Audun Randen Johnsen i Naturvernforbundet sier at naturvernerne lenge har vært bekymret for sysselsettingen i oljebransjen, at nedgangstider i næringen ikke raskt nok vil føre til grønne arbeidsplasser, men til arbeidsledighet.

Derfor foreslår forbundet nå at krisehjelp ikke bidrar til økt aktivitet, men heller til plugging av gamle oljebrønner og vedlikehold av plattformer. På lengre bør statlige penger stimulere til arbeidsplasser innen grønn skipsfart, havvind, karbonfangst og -lagring.

Tekna vil holde hjulene i gang. Lise Lyngsnes Randeberg i forbundet for teknologer, naturvitere og realister med mastergrad, sier til karriere360 at det samtidig må stimuleres til en grønn omstilling av norsk næringsliv. – Det er ikke enten olje eller ikke olje, sier hun.

Les mer i karriere360.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.