Forside » Aktuelt » Stortinget vil utrede om lærertittelen bør beskyttes

Stortinget vil utrede om lærertittelen bør beskyttes

Trine Skei GrandeFlertallet på Stortinget ønsker utredning av en beskyttelsesordning for lærertittelen. Venstre foreslo å innføre beskyttelse direkte, men oppfatter det likevel som en halv seier at Ap, Frp, KrF og SV stemte for utredning i komitebehandlingen. I innstillingen fra kirke, undervisning- og forskningskomiteen på Stortinget uttaler flertallet at det kan være gode grunner til å beskytte tittelen, men at dette i så fall vil kreve en sertifiseringsordning.

Leder Trine Skei Grande i Venstre sier at forslaget er inspirert av en ordning de har innført i California. Der har en stab på 20 personer ansvar for å godkjenne alle lærere. Det skjer etter endt utdanning, og etter at hver enkelt lærer er fulgt opp av en praksislærer gjennom ett år.

Venstre ser forslaget om beskyttelse av lærertittelen som et tiltak i arbeidet for å heve statusen for yrket. – Husk at før i tida var læreren en autoritet i bygda, sammen med presten og lensmannen, sa Trine Skei Grande på landsmøtet i Venstre tidligere i vår.

Les mer i Dagbladet

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.