Forside » Aktuelt » Sterk skepsis mot kontorlandskap på HVL

Sterk skepsis mot kontorlandskap på HVL

By VeronicaTherese (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (//www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons. BildeSissel Rosland, førsteamanuensis ved Høgskolen på Vestlandet, mister nattesøvnen av tanken på å måtte utføre sitt konsentrasjonsarbeid i et åpent kontorlandskap. Høgskolelektor Dag Øyvind Lotsberg sitter på nabokontoret til Rosland. – Jeg er nokså skeptisk med tanke på mine hovedarbeidsoppgaver, som er å forberede undervisning, lese og oppdatere meg, og ikke minst med tanke på skriving. Det blir vanskelig rett og slett, sier Lotsberg til Forskerforum.

Lotsberg er avfotografert blant høyer stabler med papirer, kompendier og bøker på dagens kontor. Dette er ikke bunker han bare tar med seg under armen.

Tre forskere ved NTNU lagde i mai en litteraturgjennomgang over forskningen gjennom flere tiår om kontorlandskap. Det kom fram i rapporten deres at kontorlandskap har så å si bare negative konsekvenser. Rapporten ble levert inn til Campusprosjektet ved NTNU. Rapporten ble likevel ikke nevnt i Campusprosjektet sin statusrapport noen uker etter. Til Universitetsavisa forteller forskerne bak rapporten at de 49 undersøkelsene de har gått gjennom, viser mindre jobbtilfredshet, redusert privatliv, økt mental jobbelastning og dårligere relasjoner mellom ansatte.

I Dagsnytt 18 møttes 28. november Sissel Rosland, Rektor Gunnar Bovim ved NTNU og adm. dir. i Statsbygg Harald Vaagaasar Nikolaisen til diskusjon om kontorlandskap og/eller cellekontorer i framtida (28 min 35 sek ut i sendingen).

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.