Forside » Aktuelt » Steffen Handal: – ja til profesjonsorientert master!

Steffen Handal: – ja til profesjonsorientert master!

Steffen Handal. Bilde.Det har blåst en del rundt Steffen Handal i Utdanningsforbundet i det siste. I et intervju med Khrono kommer han med flere klare meldinger.

Handal sier han alltid har vært tilhenger av en 5-års masterutdanning for lærere, og han gir honnør til tidligere undervisningsminister Torbjørn Røe Isaksen for at han har fått dette på plass. Samtidig er Handal redd for at lærerfaget blir for akademisk.

– OsloMet vil importere forskere, og bruke tid og penger på å lære dem om norsk språk, kultur og samfunnsliv. Man kan jo også tenke seg en annen mulighet. Ansett dyktige profesjonsutøvere med masterkompetanse og gode kultur- og språkkunnskaper og bruk tid og penger på å gi dem forskningskompetanse. Jeg skal ikke ta til orde for at det første ikke bør forekomme. Men jeg er ikke i tvil om at det siste bør være hovedsporet, skrev Handal i en kronikk nylig skrev.

Handal er også svært bekymret for at 25 prosent av nyutdannete lærere ikke får noen lærerkarriere, men “skaller av”, og går inn i andre yrker.

Les mer på Khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.