Forside » Aktuelt » Skal forske på statens legitimitet under angrep fra ultrakonservative

Skal forske på statens legitimitet under angrep fra ultrakonservative

Professor Marit Skivenes. Foto: Universitetet i BergenForskere ved SV-fakultetet i Bergen har gått av med forskningsmidler for 12 millioner kroner fra Norges forskningsråd. Midlene skal gå til et prosjekt som skal undersøke hva som skjer med legitimiteten til velferdsstaten når det mobiliseres fra ultrakonservative og religiøse grupper på tvers av land, mot sosiale og politiske rettigheter. Prosjektleder Marit Skivenes peker spesielt på demonstrasjonene i flere europeiske land mot det norske barnevernet.

– Vi vil særlig se på kritikken mot barnevernsystemer og debatten om barns rettigheter i Europa. Det vil gi kunnskap om hvordan man kan bevare legitimiteten til viktige institusjoner i samfunn der sosiale og politiske rettigheter er under angrep, sier Skivenes til uib.no

– Vi ser at lignende mobiliseringer mot sosiale rettigheter skjer i flere europeiske land, blant annet når det gjelder abort, likestilling og homofiles rettigheter, forteller Skivenes.

Prosjekttittel for forskningsprosjektet er “Legitimacy challenges – An analysis of mistrust in core institutions and the normative fundament of the welfare state.”

Les mer på uib.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.