Forside » Aktuelt » Revidert langtidsplan for forskning og høyere utdanning

Revidert langtidsplan for forskning og høyere utdanning

Iselin Nybø. Foto: Marte Garmann– I den reviderte langtidsplanen ser vi hele regjeringens forskningsinnsats under ett. Det vil bli brede og omfattende satsinger på mange ulike felt og sektorer, sier Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø til Khrono. Hun legger fram den reviderte langtidsplanen for forskning og høyere utdanning samtidig som statsbudsjettet blir offentliggjort på mandag.

Hun viser til at den første langtidsplanen fikk kritikk for for at høyere utdanning fikk for lite fokus. Regjeringen mener nå at den har tatt tak i dette i den reviderte versjonen, og ser spesielt nyeksaminerte kandidater er den beste ressursen for ny innovasjon i næringslivet.

Forsknings- og utdanningsminister Iselin  skriver t arbeidet som er gjort med å høyne kvaliteten på både forskning og høyere utdanning vil fortsette i den reviderte planperioden. Uten høy kvalitet på forskning og utdanning, mener Nybø at vi ikke vil greie den store omstillingen vi skal igjennom, spesielt som følge av klimatrusselen.

Les hele artikkelen på Khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.