Forside » Aktuelt » Regjeringen vil innføre praksisprofessorer

Regjeringen vil innføre praksisprofessorer

Calculus tegning

Professor

For få måneder siden truet kunnskapsdepartementet med bøter overfor institusjoner som brukte den beskyttete stillingsbetegnelsen professor på andre typer stillinger. Nå foreslår kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen innføring av praksisprofessor som ny tittel ved norske universiteter og høgskoler, i den nylig lanserte stortingsmeldingen Kultur for kvalitet i høyere utdanning.

Innføring av denne stillingsbetegnelsen er blant tiltakene som foreslås i stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning, som skal opp i statsråd 27. januar. Professortittelen er vernet i universitets- og høyskoleloven, men departementet mener at det ikke er noe i veien for å gjøre om på lov- og regelverk når det er hensiktsmessig.

Formålet med den nye tittelen skal være å styrke samarbeidet mellom akademia og næringslivet, ved at høyt kvalifiserte næringslivsfolk med spesiell erfaring skal kunne brukes i undervisning. Kritiske røster mener at samarbeidet allerede er godt, og at professor fortsatt bør være en forskningsbasert tittel. Flere frykter at undervisningen vil bli dårligrere fundert i forskning, om en slipper til folk med til å undervise ned professor-rang, men med reine praksis-baserte kvalifikasjoner.

Les mer på Khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.