Forside » Aktuelt » Realnedgang i budsjettet på HVL – store omstillinger i vente

Realnedgang i budsjettet på HVL – store omstillinger i vente

HVL kronstad foto JoHo CC-by-sa-4-0I forkant av styremøte på Høgskulen på Vestlandet (HVL) skriver ledelsen ved høgskolen til styret:

«Med ambisjon om universitet og økte ressurser til forskning, må HVL derfor starte en relativt omfattende omstillingsprosess for å kunne klare sine forpliktelser og nå sine mål. Derfor er gjennomgang av studieportefølje, omfang av undervisning og emner, digitalisering, nye undervisningsformer og arealeffektivisering alle områder som er viktige å knytte tiltak til.»

Styremedlem Tina Åsgård sier til Khrono at hun opplever sterk bekymring i organisasjonen for hva som er konsekvensen av dette i en situasjon der budjsettet krymper med 0,3 prosent. Åsgård viser til et seminar i regi av NTL i Tromsø nylig:

— Det var mange fra Nord Universitet som fortalte mye om prosessen der og hva som skjedde i forbindelse med nedleggingen på Nesna. Mange er bekymret for en ligende agenda andre steder. Jeg kommer ikke til å gå inn for å legge ned studiesteder, men vi vil se flere prosesser i sektoren som i nord.

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.