Forside » Aktuelt » Ny leder for sykepleierutdanningen ved HiOA svarer på studentkritikken

Ny leder for sykepleierutdanningen ved HiOA svarer på studentkritikken

Unni Hembre, profilbilde LinkedInDen største sykepleierudanningen i landet har fått ny sjef – Unni Hembre (56). Til den omfattende kritikken mot utdanningen spesielt fra studenter, svarer hun at hun vil sørge for bedre sammenheng mellom teori og praksis.

Ett av de kritiske punktene som går igjen fra studentene er at undervisningen er for akademisk rettet, med stort fokus på oppgaveskriving og lite på de praktiske utfordringene som venter i yrkeshverdagen.

— Bak de praktiske ferdighetene en sykepleier må ha, ligger det akademisk teori og forskning, svarer Hembre til Khrono. Denne sammenhengen må vi bli flinkere til å få fram overfor studentene. I programplanen for utdanningen, som vi skal revidere nå, skal vi tydeliggjøre dette. Vi må sørge for at studentene ser den røde tråden gjennom utdanningen, fortsetter hun.

— Jeg håper også at vi skal få studentene til bedre å se sammenhengen mellom akademisk teori og praktiske ferdigheter. Og så mener jeg at vi må ta mål av oss, som Norges største sykepleieutdanning, også å være Norges beste og mest moderne utdanning som godt tåler å bli målt internasjonalt, sier hun.

Hembre har solid ledelseserfaring, men ikke doktorgrad, som er svært ettertraktet ved Høgskolen i Oslo og Akershus i prosessen med å bli universitet. Hun mener ikke doktorgrad har noen vesentlig betydning i hennes stilling: – Jeg skal ikke undervise her – jeg er en leder, og har både realkompetanse og formell kompetanse som leder, sier hun.

Les mer i Krhono

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.