Forside » Aktuelt » – NOKUT har fått for mye makt

– NOKUT har fått for mye makt

Terje Mørland, tidligere direktør i NOKUTNylig avgått direktør i NOKUT Terje Mørland mener NOKUT har fått for stor makt. Etter 12 år på toppen i NOKUT kan han snakke mer åpent. I dag er han skeptisk til at den gamle arbeidsplassen har fått for mye makt på enkelte områder: – Ja, når det gjelder universitetsakkreditering, så mener jeg at Nokut har for mye makt. Nokut kan gjøre faglige vurderinger av utdanning og forskning. Men det er rart at Nokut er overdommer i en sak som også har andre viktige aspekter, sier han til Forskerforum.

– Universitetene og høyskolene spiller en viktig rolle for arbeidslivet og samfunnsutviklingen i regionen sin. Slike hensyn mener jeg tillegges for lite vekt, og det er rart at det ikke finnes et overordnet organ. Her burde politikerne ha mer å si, fortsetter Mørland

Ellers presenterer Mørland seg som “byråkraten som hater byråkrati”. Og han mener at de fleste problemer lar seg løse etterhvert, ting går seg til, også i perioder med mange reformer og store endringer.

Les intervju i Forskerforum

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.