Forside » Aktuelt » Kvotestudentene på vei tilbake

Kvotestudentene på vei tilbake

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein melder en budsjettlekkasje under besøk til Universitetet i Bergen: Regjeringen vil bevilge 15 millioner ekstra til Nordpart-programmet neste år, som skal finansiere 100 nye studieplasser for studenter fra sør som skal ta en hel grad i Norge.

Nordpart-programmet er et partnerskapsprogram mellom Norge og universiteter i sør, ment for å bidra til å heve kvalitet og kompetanse hos institusjonene i sør.
Mange norske institusjoner og fagmiljøer har bedt om å få gjeninført ordningen med kvotestudenter, etter at den ble fjernet i 2016. Det skjer nå etter at kronprins Haakon sendte et spørsmål direkte over til Ulstein, om hvorfor ikke Norge tar inn flere studenter fra sør. Dette skjedde da de to var på i en felles delegasjon på Fiji.

Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen er godt fornøyd med at ordningen blir gjeninnført. – Vi har hatt et langsiktig samarbeid med universitet i sør, og er sikre på at det er oppskriften på å heve kompetansen der. Men dette er en felles innsats, og vi lærer også mye av våre partnere, sier Olsen til Khrono.

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.