Forside » Aktuelt » Justisministeren vil finne ut hvorfor politiet skuffer

Justisministeren vil finne ut hvorfor politiet skuffer

Ordfører i Gol Heidi Granli

Ordfører i Gol Heidi Granli, Ap

Til tross for at politiet har fått 1700 flere politifolk siden 2013 opplever mange at polititilbudet er blitt dårligere. På et møte med ordførere fra Arbeiderpartiet sa justisminister Jøran Kallmyr (Frp) at han vil prioritere å finne ut hvorfor mange føler at polititilbudet er blitt dårligere. Ordførerne hadde med seg underskrifter fra 211 AP-ordførere og -kandidater som krever styrking av nærpolitiet – slik navnet Nærpolitireformen antyder.

Nesten halvparten av kommunene i landet har fått færre  politifolk, til tross for alle de nye stillingene. Til Dagbladet sier Kallmyr: – Jeg betviler ikke at de (ordførerne, journ.anm) opplever at de har fått en dårligere kapasitet i en periode, men så er det også da viktig å understreke at politireformen og den kvalitetshevingen vi får tross alt er en investering for framtida, og vi har tross alt gitt politi-Norge rundt 1700 politifolk, hvorav rundt 1500 av dem jobber i distriktene.

Ordfører Heidi Granli fra Gol får ikke dette til å stemme: – Vi her ute nå opplever faktisk at vi har fått færre ressurser enn før, ikke flere. Så kan man si at det er i en omstilingsfase, men det er ingen som har tid til å gå og vente på at politiet skal komme seg i orden. Det er nå folk lever livene sine. Jeg oppfatter at vi er mye mer utålmodige enn det han er, sier Granli.

Les mer i Dagbladet

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.