Forside » Aktuelt » Gro Harlem Bruntland: – Pandemien en varslet katastrofe

Gro Harlem Bruntland: – Pandemien en varslet katastrofe

Gro Harlem Brundtland, 2009. Foto GAD via wikimedia. Lisens CC by-sa 3.0Gro Harlem Bruntland fikk rett raskere enn hun kunne ane da hun sa dette i september: – Det er på tide med handling, som må omfatte økt regional, nasjonal og internasjonal finansiering, for å hindre at utbrudd sprer seg. Ledere må ta affære for å være forberedt for å kunne svare bredt og raskt på en nødssituasjon.

Uttalelsen falt sa hun da hun la fram en rapport fra et ekspertpanel som skulle vurdere om verden var rustet til å møte en pandemi i lys av lærdommene fra SARS- og ebola-epidemiene de siste åra.

Ekspertgruppa The Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) ble oppnevnt av Verdens Helseorganisasjon WHO og Verdensbanken i fellesskap. Rapporten som varslet om den store faren ved pandemier som den vi opplever, ble lagt fram bare et par måneder før Korona-viruset begynte å spre seg i Wuhan i Kina.

Gro Harlem Bruntland skriver i en epost til VG at det ikke er noen tvil om at pandemien er en “varslet katastrofe”. Nå arbeider hun aktivt for å få G7- og G20-landene til åsamarbeide og satse det som trengs for å dekke de mest akutte behovene krisa skaper.

Les mer i VG.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.