Forside » Aktuelt » Fylket sa nei til privat yrkesskole.
Ministeren tvinger den gjennom

Fylket sa nei til privat yrkesskole.
Ministeren tvinger den gjennom

Photo: Alasdair McLellan CCShareAlike3-0

Årstad VGS ikke god nok for byggebransen? Photo: Alasdair McLellan, Wikimedia

Fylkespolitikere i Hordaland er oppgitt etter at Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har gitt tillatelse til privat yrkesskole for bygg og anlegg i Bergen. Det gjør han stikk i strid med et flertall i fylkestinget, som i 2015 innstilte på avslag.

Ifølge loven skal private skoler være et supplement til offentlig skole, men Solbjørg Marjala fra Rødt peker på at halvparten av plassene på studieforberedende i Bergen sentrum er private. Fylkesrådmannen viser til at det i dag er ledig kapasitet innen bygg og anlegg i den offentlige skolen, og mener at en godkjenning vil ha negative konsekvenser for den offentlige skolestrukturen.

Det er entreprenørforeningen Bygg og Anlegg som har søkt om å starte skolen. – Problemet er at vi ikke får tak i nok lærlinger til å fylle behovet vårt, særlig innen betongfaget, sier Hans Martin Moxnes i foreningen til Bergens Tidende. Han mener at kvaliteten på den offentlige utdanningen ikke er god nok.

Departementet mener at det ikke er sannsynliggjort og konkretisert fra fylket hvilke negative konsekvenser en ny skole ville ha for den offentlige skolen.

Les mer i Bergens Tidende (bak betalingsmur)

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.