Forside » Aktuelt » Forskningsgigant ved fusjon på Sør- og Vestlandet

Forskningsgigant ved fusjon på Sør- og Vestlandet

forskningsfusjonEn intensjonsavtale er inngått om sammenslåing av fem store forskningsselskaper på Sør- og Vestlandet. Det er Bergens Uni Research og Christian Michelsen Research, Stavangerbaserte IRIS og Sørlandets Agderforskning og Teknova som har undertegnet avtalen.

“Robust”: Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen trakk fram tidens mest populære hedersord i slike sammenhenger – robust – for å karakterisere potensialet til den mulige nyskapningen. — Det nye forskningsselskapet vil med sin anvendte profil kunne bidra til innovasjon, verdiskaping og omstilling i privat og offentlig sektor i våre regioner, uttalte han videre til På Høyden.

En klar ambisjon som ligger bak fusjonsplanene er tanken om at en enhet med 900 ansatte vil stille sterkere i konkurransen om teknologiske forskningsoppdrag, der SINTEF med sine 2000 ansatte har en dominerende stilling i dag.

Nansensenteret og Christian Michelsens Institutt (CMI) er ikke med i denne fusjonsplanen, selv om de tidligere har vært omtalt av blant andre rektor Olsen som klare kandidater for fusjonering.

Les mer på khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.