Forside » Aktuelt » – Foretaksmodellen en ulykke for den norske arbeidslivsmodellen

– Foretaksmodellen en ulykke for den norske arbeidslivsmodellen

Eivind Falkum, OsloMet, bilde.– Foretaksmodellen med konserndannelser var en ulykke for den norske arbeidslivsmodellen. Denne kraftsalven kommer fra Eivind Falkum, seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet ved OsloMet. Han er en av de ansvarlige for rapporten “Medbestemmelsesbarometeret”. En delrapport kom denne uka, der forskerne undersøker hvordan de ansatte opplever medbestemmelse på arbeidsplassen i forhold til styringsmodellen de arbeider under.

Offentlig eide privatiserte selskaper reduserer de ansattes medbestemmelse svært tydelig. 57 prosent av ansatte i statsaksjeselskaper og 58 prosent i olje- og gass-industrien mener arbeidslivet går i mer autoritær retning. 80 prosent i universitets- og høgskolesektoren mener de har stor innflytelse over egne arbeidsoppgaver.

Ansatte i foretakene har også langt lavere tillit til sin eier – departementene – enn ansatte i universitets- og høgskolesektoren har til sin.

— Opprettelse av foretak førte til mer byråkratisering, et stort direktørvelde og mindre medbestemmelse for de ansatte i helseforetakene, sier Falkum til Khrono.no. Og han fortsetter: — Hvis en innføring av foretak i universitets- og høgskolesektoren utvikler seg som i helseforetakene vil det gi mer administrativ styring, mer målstyring, standardisering, kontroll og rapportering enn det vi allerede har. Det er ikke bra verken for den nødvendige akademiske friheten eller den faglige kapasiteten.

Les mer på Khrono.noLast ned delrapporten her (pdf)

 

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.