Forside » Aktuelt » Elektrikere fast ansatt – men uten garantert lønn

Elektrikere fast ansatt – men uten garantert lønn

EL & IT-forbundet, logoTillitsvalgte i EL & IT-forbundet treffer stadig oftere på medlemmer som ikke får lønn mellom oppdragene. Det dreier seg først og fremst om ansatte i vikarbyrå der de ansatte har tariffavtale. Men etter de nye permitteringsreglene som trådte i kraft ved siste årsskifte, er det stadig flere bemanningsbyrå som ønsker sine ansatte over på nye kontrakter der de ikke har krav på lønn mellom oppdragene, selv om de er fast ansatt.

Gjert Moldestad, distriktssekretær i EL & IT-forbundet i Telemark og Vestfold, forteller at han har vært innom arbeidsplasser der flertallet av de ansatte gikk på slike nye arbeidsavtaler. Paradoksalt nok er gjerne slike bedriften organisert i arbeidsgiverforeningen Nelfo, og oppfordrer sine ansatte til å fagorganisere seg. Dette er ofte en forutsetning for at byråene får kontrakter med store oppdragsgivere.

En del av problemet er at det vanligvis ikke eksisterer noen bedriftsklubb for de fagorganiserte ved bemanningsbyråer. Dermed står den enkelte ansatte ensom overfor bedriften, eller må søke hjelp hos tillitsvalgte i større bedrifter. Hos NAV får de ingen hjelp, da denne etaten ikke gir støtte til folk som har fast ansettelse.

Les mer i Fri Fagbevegelse

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.