Forside » Aktuelt » Blådress i finans med master i filosofi

Blådress i finans med master i filosofi

Rodin: Tenkeren. Foto Guy Dugas, Pixabay, fri brukBård Alexander Øymar arbeider i Danske Banks avdeling Institutional Advisory. Han har en mastergrad i filosofi fra Universitetet i Bergen, og en master i finans fra Norge Handelshøyskole.

— For meg blir det mer tydelig at en bakgrunn med ulike ståsteder vil bety mye i jobbsammenheng. Verden er i stor endring. Her vil filosofiutdanningen være evig aktuell, mens deler av økonomifaget og andre mer spesifikke fag kan bli mindre relevante på sikt, sier Øymar til Khrono.

Han forteller at han får svært forskjellige reaksjoner på filosofiutdanningen. – Noen lurer på hvorfor jeg har brukt år av livet på noe så unyttig som filosofi. […] Andre synes det er særdeles spennende og gir ofte uttrykk for at de kunne tenkt seg et filosofistudium selv.

Øymar mener filosofien gjør det mulig for ham å tenke alternativt i mange situasjoner i arbeidet, og at den samtidig gir ham mulighet for å få de mest spennende jobbene. Han mener det er viktig å ta vare på de tradisjonelle universitetsutdanningene som samfunnsfag og humaniora – ikke minst for å sikre at ikke alle tenker innenfor samme rammer.

Les mer på Khrono.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.