Forside » Aktuelt » Bergen Media City og UiB vil utvikle ansvarlig medieteknologi for 300 millioner

Bergen Media City og UiB vil utvikle ansvarlig medieteknologi for 300 millioner

Media City Bergen logoVisjonen for Media City Bergen var å styrke samarbeidet mellom partnerne og bli en kunnskapsklynge like mye som en produsent av medieinnhold og medieteknologi. Nå er visjonen omsatt i en konkret plan om å etablere et MediaFutures, et Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) i Media City Bergen, med et totalt budsjett på over 280 millioner kroner. Av dette vil partnerne bidra med over 111 millioner, mens resterende er søkt om fra Forskningsrådet.

– Når robotene inntar redaksjonene er det et skrikende behov for å ivareta forhold som etikk og personvern, sier senterlederen Christoph Trattner til UiB.no

Leder ved Institutt for Informasjons- og medievitenskap ved UiB, Leif Ove Larsen, forklarer hvorfor instituttet vil være med på dette:  – Mediene spiller en avgjørende rolle i et liberalt, demokratisk samfunn. Nå står de overfor store omstillingsprosesser på grunn av digitalisering, endringer i forretningsmodellen og konkurranse fra internasjonale teknologiselskaper. Forskningsbasert kunnskap vil være viktig for innovasjon og omstilling i norske medieselskaper og dermed deres muligheter til å oppfylle sitt samfunnsoppdrag under nye rammebetingelser.

Les mer på UiB.no

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.