Forside » Aktuelt » 17 tusen flere barn i barnehagene – 204 færre styrere

17 tusen flere barn i barnehagene – 204 færre styrere

Foto: Nadjib AktoufUtdanningsforbundet er bekymret over at den sterke økningen i antall barnehagebarn ikke slår ut i flere barnehager og dermed også styrere. Normalt skulle en økning på 17.000 barn føre til 270 nye barnehager og like mange styrere. I stedet blir barnehagene større, slik at antall styrere har gått ned med 204 siden 2009. I tillegg til at det blir flere store barnehager, får ofte én styrer ansvar for flere barnehager.

Leder for Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, sier til Bergensavisen at resultatet av denne utviklingen blir at administrative oppgaver i stedet blir flyttet nedover til pedagogiske ledere. Disse mister da tid med barna, som blir taperne.

Utdanningsforbundet ønsker å få innført 50 prosent pedagogdekning ved alle avdelinger i barnehagene.

Toril Maurseth Olsen, leder i Blokkhaugen barnehage, sier det slik til BA: – Jeg vil si det så sterkt at barnas utbytte blir betydelig forverret. Barnehagelærere skal jobbe tett med barna, ikke ha halve arbeidsdagen sin full av administrative oppgaver, sier hun.

Olsen mener det er utrolig viktig at det finnes en leder tilstede for hver enkelt barnehage.

Barnehagebyråd Charlotte Spurkeland (H) i Bergen mener det i hovedsak må være de private barnehagene som står for reduksjonen i antall styrere.

Les mer i Bergensavisen

Sist oppdatert:

Det er stengt for kommentarer.